Πατάτες γιαχνί με αβγά

Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα φαγητό που γίνεται πέρα ως πέρα στην Ελλάδα. Ένα φαγάκι της φτωχικής κουζίνας που όμως περνάει ακόμα από γενιά σε γενιά. Εδώ το συναντάμε με αβγουλάκια και είναι πιο λαχταριστό από ποτέ. Η συνταγή έρχεται από την Αντίπαρο και προορίζεται για όλη την Ελλάδα..

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 8 μέτριες πατάτες
  • 4 αβγά
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 500 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • προτεινόμενα extra μπαχαρικά: καπνιστή πάπρικα, γλυκεία πάπρικα, σκόνη σκόρδου, κύμινο, γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Μόλις σωταριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια , το χυμό ντομάτας και το νερό μέχρι να βράσουν . Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35 με 40 λεπτά.

Με ένα πιρούνι, «τσιμπάμε » τις πατάτες να δούμε αν είναι έτοιμες, το φαγητό μας . Όταν οι πατάτες έχουν μαγειρευτεί καλά και το φαγητό μας έχει αρκετή σάλτσα (αν η σάλτσα έχει ήδη δέσει την αραιώνουμε με λίγο νεράκι ακόμα που έχει βράσει), σπάμε τα αβγά μας σε διαφορετικά σημεία της κατσαρόλας αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους , και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να μαγειρευτούν.

Μόλις το ασπράδι του αβγού έχει αποκτήσει σώμα , το φαγητό μας είναι έτοιμο.

One thought on “Πατάτες γιαχνί με αβγά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: