Κέικ Μωσαικό

Οποίος θέλει να φάει κέικ να σηκώσει το χέρι του! Οποίος θέλει να φάει κέικ σοκολάτας να σηκώσει και τα δυο χέρια! Οποίος θέλει να φάει κέικ σοκολάτας με γεύση μωσαϊκού να σηκώσει τα χέρια ψηλά . Ακολουθεί συνταγή για αφράτο κέικ σοκολάτας με μπισκότα τύπου πτι μπερ και γλάσσο σοκολάτας to die for. Είναι πανεύκολο, πρωτότυπο, εμφανίσιμο και κλέβει την παράσταση

Υλικά (για μια κλασσική στενόμακρη φόρμα του κέικ):

Για το κέικ:

  • 250 ml ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο ελαφρύ)
  • 250 ml χυμός πορτοκάλι
  • 200-250 γρ ζάχαρη, αναλόγως ποσό γλυκό το θέλετε
  • 3 αβγά
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα επτά πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν . Αφου αλευρο-κακαο-βουτυρώσουμε ελαφρώς την φόρμα μας ρίχνουμε το ένα τρίτο του μείγματος στην φόρμα. Κάθετα στην φόρμα τοποθετούμε τα μπισκότα τύπου πτι μπερ. Συνεχίζουμε με το επόμενο ένα τρίτο και τοποθετούμε κάθετα μπισκότα σε νέα σημεία. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε μπισκότα σε κομμάτια ακανόνιστα για να πετύχουμε το εφέ του μωσαϊκού .

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς , στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, αναλόγως και του φούρνου μας . Για τα πρώτα 30 λεπτά δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας. Ελέγχουμε το ψήσιμο , με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή μιας οδοντογλυφίδας, μπήγοντας το στο κέικ και ελέγχοντας την ζύμη μας. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο . Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν βάλουμε το γλάσσο μας

Για το γλάσσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε σε αυτή ψιλοκομμένη την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μίγμα, μέχρι να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας .

Τρώγεται την ίδια μέρα , γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα μείνει για την επόμενη

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: