
Μπαίνεις στο ζαχαροπλαστείο. Κοιτάς τα παγωτίνια και ζεσταίνεται η καρδία σου. Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι είναι πιο ευκολά από ότι μπορείς να φανταστείς; Παρακάτω, θα βρεις συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σου αλλά και εσύ θα θαυμάσεις τον εαυτό σου που κατάφερες να φτιάξεις τέτοιο γλυκό. Εμείς τουλάχιστόν έτσι νιώσαμε την πρώτη φορά
Υλικά (για 24 κομμάτια):
- 500 ml κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση ζαχαροπλαστικής και πλήρη)
- 250 γρ κουβερτούρα 55%
- 24 χωνάκια παγωτού σκληρά
- αμύγδαλο τριμμένο (φιστίκι , τρούφα, μπισκότα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο σε μια σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε τα χωνάκια 3-5 εκατοστά να μικρύνουν και να είναι ομοιόμορφα. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε μέχρι πάνω τα χωνάκια με την σαντιγί. Καταψύχουμε τουλάχιστον για δύο ώρες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί ή στα μικροκύματα και βουτάμε σε αυτή το χωνάκι με την κρέμα απο την φαρδιά μεριά. Στολίζουμε από πάνω με αμύγδαλο τριμμένο. Η κουβερτούρα θα παγώσει αμέσως μόλις έρθει σε επαφή με την σαντιγί από την κατάψυξη αλλά καλό θα ήταν να ξαναμεταφέρουμε στην κατάψυξη και να τα συντηρίσουμε εκεί.
Εκτός από την βασική συνταγή παραπάνω, άλλες εκδοχές που έχουμε δοκιμάσει είναι:
- Σαντιγί με πραλίνα φουντουκιού και λευκή κουβερτούρα
- Σαντιγί με μαρμελάδα φράουλα και κουβερτούρα γάλακτος
- Σαντιγί με καραμελωμένο ζαχαρούχο και λευκή κουβερτούρα
- Σαντιγί με μπισκότα τύπου oreo και λευκή κουβερτούρα
- Σαντιγί χωρις ζάχαρη και κουβερτούρα στέβια