Λαδερό «το ανάμικτο»

Αυτό το φαγάκι είναι μια ανάμνηση των πρώτων μας χρόνων σαν ζευγάρι, μιας και η ερωτική μας ιστορία ξεκινάει ως: «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα άφραγκο και άνεργο ζευγάρι..». Όταν λοιπόν το ψυγείο αδειάζει , η μαγειρική τέχνη εξιψούται . Το πιάτο είναι ανάμικτα λαχανικά με πατάτες και τριμμένη ντομάτα γιαχνί. Είναι μια ωραία εναλλακτική για vegan και διατροφές νηστείας ενώ είναι σίγουρα μια νέα πρόταση για να αξιοποιήσεις τα ανάμικτα λαχανικά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1/2 κιλο ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά
  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 150 γρ χυμό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 250-300 γρ νερό
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ή σε μια σωτέζα ζεσταίνουμε το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά μας να σωταριστούν. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες να αποκτήσουν μια ελαφριά κρούστα. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα ανάμικτα λαχανικά , να σωταριστούν επίσης . Τέλος προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά μας.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας μας στο μισό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να μαγειρευτούν οι πατάτες.

Άλλα υλικά που θα μπορούσες να προσθέσεις είναι μαϊντανός και δυόσμος για δροσιά, κύμινο, σκόνη σκόρδο ή μπούκοβο για αψάδα, ενώ αν προτιμάς τα γαλακτομικά, γιαούρτι, κατίκι, τυρί κρέμα αλλά κυρίως φέτα θα συνόδευαν πολύ ωραία το φαγάκι σου

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: