Κολοκυθάκια με κιμά και σως μπεσαμέλ

Γεμιστά με κιμά. Αλλά όχι γεμιστά με κιμά σας αυτά που έφτιαχνε η γιαγιά. Άλλωστε όλοι ξέρουμε οτι τα κανονικά γεμιστά είναι χωρίς κιμά. Κολοκυθάκια γεμιστά, αλλά όχι αυγολέμονο . Εντάξει, μεγάλη ιστορία. Εδώ έχουμε μια συνταγή που προέκυψε , από κιμά που περίσσεψε . Είναι στρογγυλά κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα κιμά, που ξάπλωσε στο ταψί μαζί με πατατούλες και νοστίμισε με μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας

Υλικά ( για 4 μερίδες):

  • 8 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • 300 γρ κιμά κοτόπουλο (ή άλλο κιμά της αρεσκείας μας)
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ χυμό ντομάτας
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 150 -200 γρ νερό
  • αλάτι, πιπέρι γαρύφαλλο και κανέλα ή μπαχάρι

για την μπεσαμέλ

  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πάνω μέρος από τα κολοκυθάκια με το καπάκι και καθαρίζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι . Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Ετοιμάζουμε τον κιμά σε κόκκινη σάλτσα , σοτάροντας τον με το κρεμμύδι, τριμμένο το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, τα μπαχαρικά τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό για 15-20 λεπτά. Δένουμε την σάλτσα μας αλλά όχι σε μια σφιχτή κόκκινη σάλτσα σαν αυτή που θα κάναμε για μακαρόνια ή παστίτσιο.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τον κιμά αρκετά στεγνό, τρυπώντας το εξωτερικό από τα κολοκυθάκια, για να ψηθούν πιο γρήγορα. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί μας μαζί με τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και περιχύνουμε το ταψι και την σάλτσα απο τον κιμά που περίσσεψε. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αλεύρι μας ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν, προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πήξει το μίγμα μας. Αυτή η συνταγή της μπεσαμέλ δεν αποτυγχάνει, δεν σβολιάζει και δεν έχει αυγό. Της αξίζει ένα δικό της άρθρο στο blog και δεσμευόμαστε για αυτό.

Περιχύνουμε με την μπεσαμελ τα κολοκυθάκια να μονωθούν και όσο περισσέψει το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες με την σάλτσα.

Ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες και τα κολοκυθάκια μας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: