(ή πως να κάνεις μια νόστιμη σως γιαουρτιού με γεύση τζατζίκι και καμία παρενέργεια)

Αυτή η σώς γιαουρτιού , είναι το πιο απλό και εύκολο σωσάκι του κόσμου, έχει γεύση τζατζίκι και κανείς ποτέ δεν βαρυστομάχιασε τρώγοντας την . Η μαγεία της βασίζεται στο γεγονός οτι τα κλασσικά υλικά για το τζατζίκι, υπάρχουν εδώ κάπως … μεταλλαγμένα.
Υλικά:
- 200 γρ γιαούρτι πλήρες
- 10 φύλλα δυόσμου
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1 κτσ ξύδι
- λίγο αλατάκι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιήθουν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εξτρά ξύδι αν θέλουμε οξύτητα ή σκόνη σκόρδου για ένταση. Αν επιθυμούμε ακόμα πιο ήπια ακόμα γεύση προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.