Κριθαρότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Ας υποθέσουμε ότι είναι μια μέρα, πάρα πολύ δύσκολη λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων. Αυτές οι μέρες καταλήγουν συνήθως καταβροχθίζοντας γλυκά, πολλούς συνθέτους υδατάνθρακες και κιλά από πατάτες τηγανητές. Αν όμως ήξερες αυτή την συνταγή; Δεν θα έμπαινες στην διαδικασία να τρως πράγματα που έχουν την ιδια γεύση τηγανόλαδου! Ας δουμε εδώ ένα φαγάκι της καρδιάς και του λεπτού που θα σου λύσει τα χέρια σε δυσκολίες μέρες

Υλικά ( για 4 άτομα):

  • 500 γρ μανιτάρια λευκά (ή και ανάμικτα )
  • 500 γρ κριθαράκι
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ βούτυρο+ μια κουταλιά ακομα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 Lt νερο που έχει βράσει ή ζωμό της αρεσκείας μας
  • αλάτι, πιπέρι, μπουκωβο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ή μια σωτέζα, ξανθίζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε το σκόρδο με το βούτυρο μας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί

Προσθέτουμε με μια κουτάλα τον ζωμό ή το νερό, ανακατεύοντας συχνά μέχρι κάθε φορά το υγρό μας να αποροφάται. Αυτό θα μας πάρει περίπου 4-5 επαναλήψεις. Καλό θα ήταν επειδή το κριθαράκι γίνεται πιο γρήγορα από το ρύζι (στο ριζότο) να δοκιμάζουμε τακτικά και να ανακατεύουμε τακτικότερα για να μην μας κολλήσει.

Μόλις μαγειρευτεί το κριθαράκι μας, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ενσωματώνουμε και το τυρί κρέμα, το οποίο θα δέσει ακόμα πιο πολύ το μίγμα μας.

Σερβίρουμε άμεσα γιατί το φαγάκι αυτό έχει μικρό χρόνο κατανάλωσης

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: