
Αχ η Σκόπελος! Ωραίο φαγητό, ωραίες παραλίες, ωραίοι άνθρωποι, όμορφα μέρη! Δεν έχουμε πάει!!! Εχουμε όμως φάει! Έχουμε όλοι φάει σκοπελίτικες τυρόπιτες στα απανταχού τσιπουροπωλεία της Ελλάδας και ήρθε η ώρα να μάθουμε να τις κάνουμε και σπίτι γιατί είναι ένα φαγάκι που ζεσταίνει την καρδούλα μας . Εδώ η εκδοχή μας έχει και μέλι, μέσα και έξω στην πιτούλα και ελαφρύ τηγάνισμα. Εχει και ένα φύλλο που κάνει ωραίες φουσκαλιτσες! Να βάλετε και κανέλα, του πάει γάντι!
Υλικά (για 6-8 κομμάτια)
για την ζύμη
- 500 γρ αλεύρι γοχ
- 200 γρ νερό ζεστό
- 50 γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 1 σφηνάκι τσιπουρο
- αλάτι
Για την γέμιση
- 150 γρ φέτα
- 50 γρ ανθότυρο
- 1 κτγ μέλι
- μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι μας , ανοίγουμε μια τρυπουλα στην μέση και προσθέτουμε το νερό , το λάδι, το τσίπουρο και το αλάτι μας. Με κυκλικές κινήσεις ρίχνουμε αλεύρι στα υγρά υλικά και ενσωματώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια ίσου μεγέθους.
Σε ένα άλλο μπωλ, τρίβουμε την φέτα, το ανθότυρο και το μέλι και με ένα πηρούνι τα πατάμε μέχρι να γίνουν πιο κρεμώδη
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το φύλο κατά μήκος. Δεν θέλουμε να είναι εντελώς στρογγυλό αλλά προσπαθούμε να το ανοίξουμε όσο πιο ψιλό γίνεται.
Γεμίζουμε κατά μήκος με την γέμιση μας, δηλαδή στην μακρύτερη μεριά του φύλλου. Τυλίγουμε προς την άλλη πλευρά του φύλλου , ξεκινώντας από την μεριά που είναι η γέμιση. Μόλις δημιουργηθεί το μπαστουνάκι μας, τυλίγουμε προς τα μέσα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σαλιγκαράκι. Με τον πλαστη μας το περνάμε απο πάνω να απλωθεί.
Τηγανίζουμε σε λάδι της επιλογής μας , κατά προτίμηση deep fry. Μόλις αποκτήσει τις χαρακτηριστικές φουσκάλες και χρυσό χρώμα και από τις δυο πλευρές είναι έτοιμο
Σερβίρεται με έξτρα μέλι και κανέλα