
Έχεις ποτέ βρει τυροπιτάκια κάπου εκτεθειμένα και δεν έχεις φάει τουλάχιστον 100; Αμα σου λέγαμε οτι τα τυροπιτάκια κουρού που τρως με μανία γίνονται τέλεια και με αλεύρι ολικής τι θα έλεγες; Θα έλεγες καλέ fooouple.gr δώσε μας την συνταγή γιατί έχουμε κ παιδιά στο σχολείο. Ε Σημειώνε!
Υλικά (για 25 τυροπιτάκια):
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 baking powder
- 150 γρ φέτα
- 50 γρ ανθότυρο
- 1 αυγό
- μοσχοκάρυδο, αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη . Προσθέτουμε και το baking powder και το αλάτι και σταματάμε το ζύμωμα. Η ζύμη κουρού είναι μία τρίφτη ζύμη, οπότε και εδώ έχουμε μια ζύμη πολύ αφράτη και τριφτή.
Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε τα τυριά μας και με ενα πήρουνι τα πατάμε να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε ένα αβγό και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Με έναν κοινό πλάστη, ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο 5 χιλιοστών , και με την βοήθεια ενός ποτηριού ή κουπατ κόβουμε μικρούς δίσκους. στο κέντρο κάθε δίσκου, βάζουμε ενα κουταλάκι του γλυκού μίγμα τυριων . Κλείνουμε ενώνοντας τις ακρες απο τα πιτάκια, σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί , για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα
Τρώμε 250 το λεπτο χωρις καμία τυψη!
Μπορούμε να γεμίσουμε με ότι θέλουμε, λουκάνικο, αλλαντικά, τυρί κρέμα , γαλοπούλα.