
Οι μηλόπιτες έχουν εκατομμύρια τρόπους για να φτιαχτούν, και έχουμε σκοπό μέσα από αυτό εδώ το blog να τους κάνουμε όλους. Εδώ θα βρείτε μια μηλόπιτα πρωινού με ψωμί του τόστ που περίσσεψε, τέλεια για για το ξεκίνημα της ημέρας. Είναι εμπνευσμένη από την πουτίγκα αλλά είναι έξτρα καρυκευμένη και ταιριάζει τέλεια με ελληνικό καφέ και τσαγάκι
Υλίκά:
- 10 φέτες ψωμί του τόστ
- 3 μήλα της αρεσκείας μας
- 3 αυγά
- 350 γρ γάλα
- 70 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ βούτυρο
- μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλο
- σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κυβάκια και το αφήνουμε για περίπου μία ωρα να ξεραθεί
Σε ένα τηγανάκι, βάζουμε τα μήλα μας κομμένα σε κυβάκια, με το βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσει η ζάχαρη. Μόλις μαγειρευτούν καλά, τα βάζουμε σε ένα πυρεξάκι . Προσθέτουμε το ψωμί του τοστ .
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα καρυκεύματα μέχρι να αφρατέψουν καλα. Περιχύνουμε το μίγμα στα μήλα . Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα. Μόλις κρυώσει περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδαμου.
Στο μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε και αλλα υλικά της αρεσκείας μας όπως σταφίδες, καρύδια, αχλάδια ή και αλκοόλ