Μαιντανοσαλάτα Σύρου

Η Σύρος είναι απο τα μέρη που λατρεύουμε περισσότερο στην Ελλάδα. Υπεροχη αρχιτεκτονική , πολυπολιτισμικοτητα, μαγειρική παιδεία και γευστική κουλτούρα απο τις λίγες. Η σημερινή συνταγή έρχεται λοιπόν από την Συρα και είναι οτι καλύτερο για να συνοδέψεις το ψαράκι σου τώρα που ο Ιούλιος το διατάσσει. Πηγαίνει πολύ και με κοτόπουλο, χοιρινό, αρνάκι αλλα και σας δεύτερο πιάτο ανάμεσα στα γεύματα για να ανανεώσεις την γεύση σου

Υλικα (για 2 άτομα):

  • 100 γρ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ κάππαρη
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, κομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
  • 2 κτσ ξίδι
  • 3 μεσαίες πατάτες βρασμένες
  • 150ml έ ελαιόλαδο
  • χυμο και ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαγειρευτούν καλά.

Σε ένα μουλτι ρίχνουμε τον μαϊντανό. το σκόρδο , το κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, ξίδι και την κάππαρη μέχρι να γίνουν μια πάστα.

Σε αυτό το σημείο, ειτε με ενα πιρούνι είτε στο μουλτι κάνουμε πουρέ τις πατάτες. Ανακατεύουμε με την πάστα μαιντανού και καρυκεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το λεμονι! Τρώγεται ζεστή και κρύα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: