Λυχναράκια με κακάο

Όποιος έχει κοντέψει να ταξιδέψει στους ουρανούς από τα πολλά λυχναράκια να σηκώσει το χέρι του! Όποιος έχει καταφέρει να φάει κάτω απο 212 λυχναράκια σε ταξίδι του στην Κρήτη, ας το πει ! Το δαιμόνιο foodouple.gr , όμως έβαλε κακάο στα κλασσικά λυχναράκια και στα παρουσιάζει. Τα λυχναράκια διαμορφώνουν προσωπικότητες! Πρώτα μύησε στην αυτοσυγκέντρωση κανωντας λυχναράκια, αλλά και την πειθαρχεία προσπαθώντας να μην τα καταβροχθίσεις όλα.

Υλικά (για 40 περίπου κομμάτια):

Για την ζύμη:

  • 200 Ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ γιαουρτι
  • 1 αυγό
  • 10 γρ bakings powder
  • 300 γρ ζάχαρη
  • χυμό απο ενα πορτοκάλι
  • 3 βανιλιες
  • μαστιχα χίου
  • 1 kg αλέυρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση:

  • 1 kg ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking power μέχρι να έχουμε μια αφράτη και ελαστική ζύμη.

Σε ένα βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης μέχρι να πάρουμε μια ωραία κρέμα.

Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, κόβουμε σε δίσκους με την βοήθεια ενός ποτηριού. Στο κέντρο κάθε δίσκου προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση. Με τα δάκτυλα μας κλείνουμε σε μικρές πτυχώσεις, δημιουργώντας ένα ηλιοτρόπιο.

Ψηνουμε στους 200 βαθμούς, στο αέρα για περίπου 10-15 λεπτά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: