
Για σένα ποιο είναι το πιο καλοκαιρινό φαγητό; Είναι το μπριαμ; Είναι τα γεμιστά; Είναι τα τηγανητά καλαμαράκια; Είναι το »μάστορα φερε όλο τον κατάλογο;». Εμείς σήμερα θα σου συστήσουμε το κολοκυθομαγείρεμα! Απλά πράγματα που έχουμε στον κήπο στο χωριό! Φαγάκι που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες και μπορεί σαν παιδιά να μην τα εκτιμούσαμε αλλά οσο μεγαλώναμε τα θεοποιούσαμε. Συνταγούλα άκρως Πελοποννησιακή, από αυτές τις φτωχές συνταγές που ειναι ο πιο μεγάλος θησαυρος για την κουλτούρα μας
Υλικα (για 4 μερίδες)
- 500 γρ βλίτα ή κολοκυθοκορφάδες
- 4 κολοκύθια
- 2 πατάτες μεσαίες
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
- νερό
- αλάτι πιπέρι κυμινο ριγανη
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν. Καρυκεύουμε και ρίχνουμε την πατάτα και το κολοκύθι σε καρε και ανακατευτώ μέχρι να θωρακιστούν. Προσθέτω τον πελτέ να τσιγαριστεί.
Προσθέτω τα βλίτα, ανακατεύω και ρίχνω στην κατσαρόλα τον χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγάκι μας. Μαγειρεύω για 45-60 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρεύουν οι πατάτες και τα βλίτα. Αν έχουμε επιλέξει κολοκυθοκορφάδες θέλουμε λίγο παραπάνω
Τρώγεται ζεστο και κρύο, σαν κυριως ή σαν συνοδευτικό, με οτι χόρτα φαντάζεσαι και κανει τρομερο πάντρεμα με τριμμένη φέτα ή σύγκλινο