Κρέμα καρπούζι (καρπουζαλευριά)

Εσυ τι κάνεις με το καρπούζι που περισσεύει; Χυμούς έχεις δει, smoothie έχεις ξαναδεί, ακόμα και τούρτα ή πίτσα καρπουζι έχεις δει πια στην εποχή μας! Το δαιμόνιο foodouple.gr , όμως βασισμένο στην κλασσική συνταγή της μουσταλευριάς, έφτιαξε μια κρέμα καρπούζι όλο δροσιά! Τα υλικά απλά και η γεύση δροσερή και πρωτότυπη!

υλικα( για 5-6 μερίδες)

  • 1000 γρ καρπούζι
  • 4 κτσ αλεύρι
  • 4 κτσ νισεστέ
  • Κανέλα και καρύδι
  • 50γρ ζάχαρη (προεραιτικα)
  • Ανθόνερο για άρωμα ή μαστίχα κοπανισμενη

Εκτέλεση

Σε ένα πολυκοπτικό, ρίχνουμε το καρπούζι μέχρι να γίνει χυμός. Σουρώνουμε καλά για τα κουκούτσια και την πουλπα που μένει. Ρίχνουμε το καρπούζι σε μια κατσαρόλα, πλην μιας κούπας, και το βάζουμε να βράσει.

Το χυμό που κρατήσαμε, ρίχνουμε το νισεστέ, το αλεύρι και την ζάχαρη αν χρειάζεται και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις βράσει ο χυμός καρπούζι, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι στην κατσαρόλα και αφήνουμε την συβραση ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά μέχρι να πήξει το μίγμα.

Χωρίζουμε σε μπολάκια, ρίχνουμε κανέλα και καρύδι και παγώνουμε καλα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: