Σαρδέλα ντοματοπαντρεμένη

Η σαρδέλα είναι αντικειμενικά το πιο πλούσιο, φτωχό ψαράκι του κόσμου. Είναι ένα ψαράκι, φθηνής κλάσης, γεγονός που την κάνει προσιτή σε όλους αλλά πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και καλά λιπαρά. Μαγειρεύεται ψητή, τηγανιτή, στην σχάρα, με σάλτσα και με όποιον άλλο τρόπο μπορείς να φανταστείς. Το foodouple.gr , σήμερα θα την κάνει παντρεμένη, με δύο σαλτσουλες και πολύ νοστιμιά

Υλικά ( για 4 άτομα)

  • 1 kg σαρδέλα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • χυμό απο ένα λεμόνι
  • μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Καθαρίζουμε και ανοίγουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας παράλληλα και το κεντρικό κόκαλο αλλά και το κεφάλι. Ξαπλώνουμε τις μισες σαρδέλες στο ταψί με την ραχη προς τα κάτω.

Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι και τα απλώνουμε πάνω απο την σάρκα της σαρδέλας. Κλείνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες , μέχρι να καπακώσουν η μία την άλλη. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον αέρα μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες.

Μόλις ψηθούν, παίρνουμε το λαδάκι από το ταψί και το χτυπάμε με λεμόνι και μουστάρδα μέχρι να γίνουν μια παχιά σάλτσα και περιχύνουμε τις σαρδέλες. Το μεζεδάκι μας είναι έτοιμο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: