Ρεβύθια Korma

Ρεβύθια ολτερνατιβ για σήμερα. Πρόκειται για ένα χορτοφαγικό πιατάκι, με ρεβύθια και ινδικά μπαχαρικά, μίγμα γκαραμ μασαλα στην ουσία, αλλά πιο κοντά στα ελληνικά όμως γευστικά μονοπάτια. Το μόνο ξενικό σε αυτή την συνταγή , είναι το γάλα καρύδας που όμως το βρίσκουμε πια παντού. Στην πραγματικότητα είναι ένα πιάτο curry που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 300 γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 300 γρ γάλα καρύδας
  • κίτρινο curry
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • για το μίγμα γκαραμ μασαλα: πιπέρι, δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμό και κάρι. που τα έχουμε ζεστάνει σε ένα τηγανάκι να βγάλουν τα έλαια τους

Εκτέλεση:

Σε ενα τηγανάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να σωταριστούν . Προσθέτουμε τα ρεβύθια και το μίγμα μπαχαρικών να ενωθούν.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το κάρι, σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα μας να πάρει 2-3 βράσεις.

Σερβίρουμε με ρύζι, λαχανικά ή και πατάτες μαγειρεμένες στο καρι και με πιττάκια Naan.

Το πόσο γλυκό ή καυτερό είναι το πιάτο σας εξαρτάται απο τις συνήθειες του κάθε ενός και η σάλτσα κόρμα που συνοδεύει τα ρεβυθια μας ταιριάζει με όλα τα κρεατα και με πατατες ή άλλα σκληρά λαχανικά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: