Churros ολικής

Churros λέγονται οι μεξικάνικοι λουκουμάδες. Churros οι Αθηναίοι τρώμε πιο συχνά και απο τους αληθινούς λουκουμάδες. Γιατι αληθινός λουκουμάς είναι μόνο ο πανηγυριώτικος! Ας πούμε λοιπόν ότι είμαστε σε ένα πανηγύρι στο Μεξικό και θέλουμε να φάμε τσουρος! Ή καλύτερα, ας πούμε ότι είμαστε στην Disneyland, όπου τα γλυκά αυτά ζυμαράκια έχουν την τιμητική τους. Κατά καιρούς κυκλοφορούν πολλές συνταγές, κυρίως με διαφορετικές αναλογίες, καθώς η ζυμη των churros κατά βάση ειναι μια ζύμη σού. Το foodouple. gr σκέφτηκε και σας παρουσιάζει όμως μια εκδοχή με αλεύρι ολικής άλεσης που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

  • 200 γρ αλεύρι ολικής
  • 150 γρ νερό
  • 125 γρ βουτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ ζάχαρη κρυσταλλική
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • κανέλα

Για την σώς σοκολάτας:

  • 1 κτσ πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κτγ γάλα
  • 2 κτσ νερό καυτό

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, ριξτε το νερο, το βούτυρο το αλάτι , την ζάχαρη κ 1 κτγ κανέλα. Αφήστε το να ομογενοποιήθει και να πάρει μία βράση. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολυ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα. Αφαιρούμε απο την φωτιά και περιμένουμε 7-10 λεπτά μέχρι να κρυώσει η ζύμη μας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν εντελώς.

Σε ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα μας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αν έχουμε μύτη κορνέ με αστέρι χρησιμοποιούμε αυτή αλλιώς απλώς κόβουμε την μυτούλα του κορνέ. Σε ηλιέλαιο που τηγανίζεται σε μεγάλο σκεύος, ρίχνουμε την ζύμη απο το κορνέ κόβοντας το κορδόνι μας στο μήκος που θέλουμε. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσει η ζύμη και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τινάζοντας τα περιττά λάδια. Ρίχνουμε τα τσουρος στο μιγμα της καστανής ζάχαρης με την κανέλα μέχρι να καλυφθούν πλήρως . Σερβίρουμε με σώς σοκολάτας ή καραμέλας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: