Ζαμπονοτυρόπιτα με δυο σάλτσες

Όποιος δεν τρώει ζαμπονοτυρόπιτα να σηκώσει το χέρι του και να περάσει έξω. Το foodouple.gr , έχει κάνει έναν όρκο! Μια φορά την εβδομάδα να φτιάχνει μια πίτα. Και αυτή η πίτα είναι το πιο comfort και αγαπημένο πιτάκι μας στην γή.

Σφολιάτα βουτυράτη, μοτσαρέλα, φέτα, ανθότυρο, ζαμπόν και απάκι είναι τα βασικά υλικά , τα οποία ανακατεύονται με κόκκινη σάλτσα και λίγη μπεσαμέλ και σε κάθε μπουκιά ανακαλυπτεις τι γεύση εχει ο Παράδεισος. Πάμε να την φτιάξουμε;

Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 150 γρ μοτσαρέλα
  • 150 γρ φέτα
  • 50 γρ ανθότυρο
  • 50 γρ απάκι σε καρε
  • 4 φέτες ζαμπόν

Για την κόκκινη σάλτσα

  • 100 γρ χυμός ντομάτας
  • 1/2 κρεμμύδι
  • βασιλικός/ ριγανη
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 30 γρ αλεύρι
  • 300 γρ γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ενα αυγό (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγανάκι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, με τον χυμο ντομάτας το νερο τα μυρωδικά και τα καρυκευματα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Σε μία λεκάνη, ανακατεύουμε ολα τα υλικά της γέμισης τριμμένα ομοιόμορφα

Σε μία κατσαρολίτσα, ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, ρίχνοντας το λάδι και το αλευρι μας μέχρι να δέσουν, ενώ τέλος προσθέτουμε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.

Μόλις οι σάλτσες μας κρυώσουν. Ανοίγουμε την σφολιάτα μας και τοποθετούμε το ένα φύλο στο ταψί που θα ψήσουμε την πίτα μας. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε την μπεσαμέλ μας σε όλο το μήκος του ταψιού . Απο πάνω ρίχνουμε την κόκκινη σάλτσα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με τα τυριά και τα αλλαντικά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο φροντίζοντας να φτιάξουμε έναν κοθρο στο φύλλο για τα μην χυθεί η γέμιση

Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα .

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: