Τηγανόψωμο με κιμά και φέτα

Δεν έπρεπε να με πάτε στην Εύβοια! Δεν έπρεπε να με πάτε στην Εύβοια! Γενικά στα πόσα τηγανοψωμα πεθαίνει ο άνθρωπος; Και αφού επιβιώσαμε όσα και αν φάγαμε αποφασίσαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Να βάλουμε και τον κιμά που περίσσεψε! Και σας προκαλούμε αν μπορείτε να αντισταθείτε αλλιώς βάλτε μαγια στο νερο και τηγάνι να καίει. Τα υλικά απλα και η γέμιση leftover και ετοιμο το βραδυνο!

Υλικα:

  • 400 γρ αλευρι
  • 150 γρ νερό χλιαρό
  • 5 γρ μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • 100 γρ μαγειρεμένο κιμά
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κουπα ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη και την μαγιά και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και το ελαιόλαδο και τέλος το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη. Αφήνουμε σε σκιερο και ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου μια ώρα)

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 5 ίσα μέρη. Ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και στο κέντρο βάζουμε την γέμιση . Κλείνουμε την ζύμη προς το κέντρο σχηματίζοντας μια μπάλα και εκ νεου με τον πλάστη μας ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε λαδι που έχει κάψει μέχρι να τηγανιστεί η ζύμη καλα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: