
Πως μπορεί κανείς να μετατρέψει μια κονσέρβα σε ένα λαχταριστό φαγάκι για όλη την οικογένεια; Πως είναι δυνατόν να φας κεφτεδάκια και ψάρι ταυτόχρονα; Μα φτιάχνοντας κεφτεδάκια απο καπνιστό τόνο και κάνοντας μια φτωχή κονσέρβα σε φαγάκι μαγειρευτό και μάλιστα εξαιρετικά λαχταριστό, πολύ οικογενειακό και νόστιμο. Τα υλικά απλά, ο τόνος παίρνει την θέση του κιμά και η διαδικασία οδηγεί σε ένα κεφτεδάκι, τόσο μοναδικό που δύσκολα το ξεχωρίζεις τελικά απο ενα τηγανητο κρεατοσφαιρίδιο !
Υλικά (για 10-12 κεφτεδάκια):
- 1 κονσέρβα τόνο καπνιστό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 φέτες ψωμί του τοστ
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κτσ μουστάρδα
- 1 αυγό
- 30 γρ παρμεζάνα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπερι, πάπρικα
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- 1 ποτήρι νερο για την σάλτσα
Εκτέλεση:
Σε μία μπασίνα , ανακατεύουμε τον τόνο, το μισό κρεμμύδι, το λάδι, το ψωμί του τόστ μουλιασμένο και τριμμένο, τα μυρωδικά , τα καρυκεύματα, το αυγό, την παρμεζάνα και 1 κτσ ντομάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία ενιαία ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί .
Χωρίζουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Στην συνέχεια στο ίδιο τηγάνι, αφαιρούμε το πολύ λάδι , ψιλοκόβουμε το μισο κρεμμύδι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, λίγο νερό και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια τονου. Μαγειρεύουμε μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά!