Κεφτεδάκια καπνιστού τόνου

Πως μπορεί κανείς να μετατρέψει μια κονσέρβα σε ένα λαχταριστό φαγάκι για όλη την οικογένεια; Πως είναι δυνατόν να φας κεφτεδάκια και ψάρι ταυτόχρονα; Μα φτιάχνοντας κεφτεδάκια απο καπνιστό τόνο και κάνοντας μια φτωχή κονσέρβα σε φαγάκι μαγειρευτό και μάλιστα εξαιρετικά λαχταριστό, πολύ οικογενειακό και νόστιμο. Τα υλικά απλά, ο τόνος παίρνει την θέση του κιμά και η διαδικασία οδηγεί σε ένα κεφτεδάκι, τόσο μοναδικό που δύσκολα το ξεχωρίζεις τελικά απο ενα τηγανητο κρεατοσφαιρίδιο !

Υλικά (για 10-12 κεφτεδάκια):

  • 1 κονσέρβα τόνο καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κτσ μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 30 γρ παρμεζάνα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπερι, πάπρικα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερο για την σάλτσα

Εκτέλεση:

Σε μία μπασίνα , ανακατεύουμε τον τόνο, το μισό κρεμμύδι, το λάδι, το ψωμί του τόστ μουλιασμένο και τριμμένο, τα μυρωδικά , τα καρυκεύματα, το αυγό, την παρμεζάνα και 1 κτσ ντομάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία ενιαία ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί .

Χωρίζουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Στην συνέχεια στο ίδιο τηγάνι, αφαιρούμε το πολύ λάδι , ψιλοκόβουμε το μισο κρεμμύδι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, λίγο νερό και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια τονου. Μαγειρεύουμε μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: