Καριόκες με πουράκια και cookies

Καριόκες ξανθιώτικες με πουράκια και cookies σε κερνάει σήμερα το foodouple.gr και νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσεις τη νέα σεζόν με δυο τρία απλά υλικά, πολύ κεφι και σοκολάτα, θα έχεις ένα γλυκάκι που και πολλές μέρες κρατάει και είναι και το τέλειο κέρασμα για την δουλειά, το πάρτυ άλλα και το ελληνικό σου καφεδάκι

Υλικά:

  • 200 γρ cookies κακάο με κομματάκια σοκολάτας
  • 100 γρ πουράκια σοκολάτας
  • 60 γρ αχνη
  • 30 γρ κακάο
  • 100 γρ καρύδια
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 κτσ κονιάκ
  • 400 γρ κουβερτούρα μαύρη
  • 2 κτγ ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα καλά. Με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε τα καρύδια. Σε ένα μπώλ, ανακατεύουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, την άχνη, το κακάο , το βούτυρο και το κονιάκ, ενώ με τα χερια μας χοντροκόβουμε τα πουράκια. ανακατεύουμε καλα μέχρι να γίνει μία μάζα. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Μόλις ενωθεί καλα παίρνουμε λίγη απο την ζύμη και την πιέζουμε σε κύκλο κόβουμε ενα στρογγυλό κουπ πατ. Στην συνέχεια κόβουμε στην μέση τον κάθε κύκλο να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Τοποθετούμε τα μισοφέγγαρα μας σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι μια ωρα να σφίξουν στο ψυγείο.

Λιγώνουμε την κουβερτούρα μας και ρίχνουμε το ηλιέλαιο να γυαλίσει. Με δύο πιρούνια ρίχνουμε τα μισοφέγγαρα μας στην κουβερτούρα και αφήνουμε στην λαδόκολλα να στεγνώσουν καλα. Μόλις η σοκολάτα μας σταθεί, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: