Χορτοφαγική Παέγια με μαύρους Γίγαντες Πρεσπών

Το foodouple.gr σήμερα δημιούργησε ενα πιάτο με τα υλικά που αγόρασε από τις διακοπές του, στην φιλοσοφία των επομένων διακοπών του. Και εξηγούμαστε! Το πιάτο μας ειναι μια χορτοφαγική παέγια , νηστήσιμη και vegan με όσπρια. Η φιλοσοφία των επόμενων διακοπων , εχει να κανει πιθανον με ενα προγραμματισμό για ταξίδι στην Ισπανια, και συγκεκριμένα στο Σαν Σεμπαστιάν για γαστρονομικό τουρισμο, ενώ το πάντρεμα με τις προηγούμενες, τις καλοκαιρινές διακοπές, δημιουργείται αφενως γιατι η πρωτεΐνη της συνταγής ειναι οι μαύροι γίγαντες Πρεσπών και αφετερου μεσα στην paella εχει σαφραν απο την Αστυπάλαια, ενα πραγματικα υπεροχο προιον.

Υλικά:

  • 300 γρ ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό σε καρεδάκια
  • 3 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 50 γρ κολοκύθα κόκκινη
  • 100 γρ καλαμπόκι
  • 100 γρ βρασμένους, μαύρους γίγαντες Πρεσπών
  • 500 γρ νερό ζεστό (με ένα κύβο λαχανικών προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, καρυ
  • 3-4 ίνες σαφράν στο νερο
  • 50 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μία σωτέζα ή στο τηγάνι της παέγιας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε μέχρι να αρχισει να χανει το διάφανο του χρωμα.

Ρίχνουμε λιγα από τα υγρά μας και ανακατεύουμε καλα! Καλό είναι το νερό μας να είναι σε ζεστή θερμοκρασία για να επιταχυνθεί ο βρασμός .

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τους γίγαντες μας και ανακατεύουμε ξανα.

Προσθέτουμε το νερό σε δόσεις μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: