Το αλεύρι χαρουπιού το χρησιμοποιούσαν από πολύ παλιά στην Ελλαδική κουζίνα και μάλιστα στο καθημερινό φαγητό και ψωμάκι της οικογένειας! Το foodouple.gr αποπειράθηκε να φτιάξει με αυτό όμως μια κλασσική σοκολατόπιτα με σιρόπι και να προσθέσει το χαρουπάλευρο με την φυσική σοκολατένια γεύση και άρωμα! Τα υλικα είναι πολύ απλά και κάνουν ένα γλυκάκι με λίγη ζάχαρη, πολλή σοκολάτα και ακόμα περισσότερη αγάπη!
Υλικα:
- 5 αυγά
- 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ χαρουπάλευρο
- 250 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 κτγ baking Powder
- 200 ml καυτό νερο
- 100 γρ κακάο
Για το σιρόπι:
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 ml νερό
- 70 γρ κακάο
- 200 γρ κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ενα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό το κακάο και την ζάχαρη, ανακατεύοντας πολύ καλά για ένα λεπτό! Βράζουμε το μίγμα για πέντε λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά!
Σε ενα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατεψει, προσθέτουμε τα αυγά, τα άλευρα, το baking powder, το νερό και το κακάο!
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά! Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι την πρόοδο του ψησίματος! Όταν βάζουμε το μαχαίρι μας και βγαίνει στεγνό το κέικ μας είναι έτοιμο!
Έτσι όπως είναι ζεστό, κάνουμε διάφορες μαχαιριές και ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού!
Σε ενα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια την σοκολάτα! Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η γκαναζ! Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και σερβίρουμε κρύα!