Εύκολα cookies με σοκολάτα και φράουλα

Τα cookies γενικά είναι κατι που μπορει να προκαλέσει εθισμό, πανικό και αίσθημα ανικανοποίητου. Και γενικά κανεις δεν μπορεί να φάει μόνο ενα . Το fooouple.gr σε μία πρόσφατη βόλτα του στο σούπερ μάρκετ ανακάλυψε σταγόνες ή candy melts όπως το λένε στα εξωτερικά με ρόζ υπέροχο χρώμα και γεύση φράουλα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν οτι είναι μια τέλεια ευκαιρία να φτιάξουμε μπισκότα με σοκολάτα και φράουλα! Μπισκότα παιδικά στην γεύση, ελαφρια στην υφή και την τέλεια παρέα για τον απογευματινό καφέ μας.

Υλικά ( Για 15-20 μπισκότα):

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη
  • 80 λευκή ζάχαρη
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 κούπα σταγόνες φράουλα

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ προσθέστε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη και χτυπήστε καλά . Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια . Τέλος προσθέστε βροχηδόν το αλευρι και το baking powder.

Μόλις δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή, προσθέστε τις ροζ ψηφίδες πρώτα και κατόπιν της σοκολάτας. Βάζουμε την ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο.

Με την βοήθεια του κουταλιού για το παγωτό, απλώνουμε ζύμη μας , σε μια λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους καθώς έχουν την τάση να απλώνουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 12-13 λεπτά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: