Φτερούγες Κοτόπουλο Satay

Ας μιλήσουμε για την satay sauce! Είναι μια σάλτσα Ινδονησιακή από φιστίκια η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και σε άλλες κουζίνες της Ασίας. Η αλήθεια είναι ότι άμα την δοκιμάσεις σε κοτόπουλο σε συνδυασμό με μυρωδάτο και αφράτο basmati ρύζι έχεις φτιάξει στο σπίτι σου ένα από τα πιο νόστιμα ασιατικά πιάτα! Πάμε να δούμε τα υλικά :

Για την μαρινάδα :

  • 600 γρ φτερούγες κοτόπουλο ή όποιο άλλο κομμάτι επιθυμούμε.
  • 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • λίγο κάρυ
  • 5 κτσ σπορέλαιο
  • chilly flakes (προεραιτικά)
  • λίγο ξύδι

Για την σάλτσα

  • 150 γρ φιστικοβούτυρο
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 κγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κτσ soy sauce
  • 1 κτσ fish sauce ή worcestershire sauce
  • Λίγο κάρυ

Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα δοχείο όπου και ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο.

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σε προθερμασμένο φούρνο σε λαδόκολλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί για 20 με 30 λεπτά αναλόγως το μέγεθος των κομματιών και τον φούρνο μας.

Μεταφέρουμε τις φτερούγες μας με προσοχή και τις βουτάμε στην satay sauce. Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι basmati στο οποίο ρίχνουμε από πάνω satay sauce και λίγο κόλιανδρο! Αν θέλουμε μπορούμε αντί για φτερούγες να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος ή μπούτι να το κόψουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια και να τα περάσουμε σε καλαμάκια πριν τα ψήσουμε!

Προσοχή το πιάτο αυτό προκαλεί σοβαρό εθισμό !

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: