Σοκολατένια ρολά κανέλλας

Όλοι λατρεύουν τα cinnamon rolls. Ένα ρολό κανέλας είναι ένα γλυκό ρολό που σερβίρεται συνήθως στη Βόρεια Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ζύμη μαγιάς η οποία ανοίγεται και γεμίζεται με κανέλα και ζάχαρη , ρολάρεται και κόβεται σε ρολό. Οι δαιμόνιοι fooouple.gr όμως γέμισαν μεν ζύμη αλλά τί ζύμη; Σοκολατενία ζύμη! Παρτε μαγιά και κακάο και ετοιμαστείτε . Θα γίνει χαμούλης.

Υλικά:

  • 800 γρ αλευρι γ.ο.χ
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ λευκή ζάχαρή
  • 150 γρ κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γάλα ζεστό
  • 1 αυγό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 10 γρ μαγιά
  • 3 κτσ κανέλα
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 100 γτ ψυφίδες σοκολάτας

Για το γλάσσο:

  • 300 γρ άχνη
  • 50 γρ κακάο
  • 3 κτσ γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι , το κακάο, την λευκή ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι και ανακατευουμε καλα. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρο και το μισό βούτυρο λιωμένο. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την βανιλίνη. Ανακατεύουμε καλα μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μια ωρα για να φουσκώσει.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη.

Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ . Απλώνουμε την πάστα κανέλας και τυλίγουμε προς το κέντρο κατά μήκος. Κόβουμε σε φέτες των 2-3 εκ. και τις ξαπλώνουμε σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα. Αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα υλικά του γλάσσου και περιχύνουμε μόλις ξεφουρνίσουμε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: