Χωριάτικες Λουκανικόπιτες

Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που δεν τρώει λουκανικόπιτα, προφανώς εχει κάποια έλλειψη ενζύμου και θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα καθώς είναι θέμα επιβίωσης. Αλλοι την λένε λουκανικόπιτα, άλλοι λουκανόπιτα, άλλη «μία με λουκάνικο» και άλλοι απλά ανοιγουν το στόμα τους. Αν υπήρχε άθλημα λουκανικόπιτας, θα είμασταν πρωταθλητές. Μετά από αυτή την εισαγωγή, ας μιλήσουμε για την δική μας χωριάτικη λουκανικόπιτα! Μια λουκανικόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβίερα.

Υλικά (για 8 λουκανικόπιτες) :

  • 700 γρ σφολιάτα
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο ή τυρί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • 20 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 κτσ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κτσ βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγανάκι, βάζουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια να μαραθούν. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το βαλσάμικο μέχρι να καραμέλωσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Ανοίγουμε την σφολιάτα μας και κόβουμε το κάθε φύλο στα τέσσερα με σταυρό . Σε κάθε τέταρτο της σφολιάτας. Κόβουμε το λουκάνικο στα τέσσερα και κατόπιν κάθε κομμάτι στην μέση. Σε οκτώ κομμάτια κόβουμε και το τυρί μας.

Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας, Ρίχνουμε μια κουταλιά καραμελωμένα κρεμμύδια. Απο πάνω τοποθετούμε ένα λουκάνικο και ένα κομμάτι γραβιέρα. Τυλίγουμε το φύλο μας, σε φακελάκι, και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, ενώνουμε τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση μας.

Ψηνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 περίπου λεπτά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: