
-Τι;;;; Φακές θα φάμε σήμερα; Τι εννοείς αν θέλω σούπα ή σαλάτα. Θέλω να τις πετάξουμε! Σε όλη μου την ζωή θυμάμαι να τρώμε φακές. Δεν θελω άλλες φακές! -Σταμάτα καλε, έτσι όπως εχω κάνει τις φακές αποκλείεται να μην σου αρέσουν.-Πως τις εχεις κάνει δηλαδή; -Τις εκανα κεφτέδες με πλιγούρι! -Κάτσε όπως τις κάνουν στα τρεντυ χορτοφαγικά εστιατόρια; -Όχι, τις έκανα ακόμα καλύτερες. Μόλις παρακολουθήσατε τον αληθινό διάλογο που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του foodouple.gr σήμερα. Και τελικά τις φακές τις κάναμε κεφτέδες
Υλικά (για περίπου 20 κεφτέδες) :
- 200 γρ βρασμένες φακές
- 150 γρ πληγούρι μουλιασμένο ή βρασμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αυγό
- 15 γρ ελαιόλαδο
- 2 κτσ κέτσαπ
- 1 κτσ μουστάρδα
- ψιλοκομμένος δυόσμος
- τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ βάζουμε τις φακές, το πληγούρι, και τα υπόλοιπα υλικά εκτός της φρυγανιάς. Ανακατεύουμε καλα μέχρι να γίνει μια σχετικά ομοιογενής ζύμη.
Με το χέρι μας παίρνουμε μικρές μερίδες και τις δουλεύουμε με το χερι μας μέχρι να σχηματιστεί ενα μπαλάκι. Το περνούμε απο την φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να χρυσίσει το παναρισμα.