Μηλομπουγάτσα

Δεν είναι μπουγάτσα! Δεν είναι ούτε μηλόπιτα! Είναι μηλομπουγάτσα! Και θα μου πεις εσυ τώρα, γιατι να φάω ένα τέτοιο γλυκό ; Πρώτον δεν είναι αμιγώς γλυκό είναι αρκετά ελαφρύ και με λίγη ζάχαρη. Επίσης είναι υβρίδιο και ξέρετε ότι είναι η αγαπημένη μας κατηγορία! Ας πούμε όμως δυό λόγια για το ποια ειναι η φιλοσοφία του γλυκού αυτού. Φύλλο κρούστας εξωτερικά και κρέμα βανίλιας με μήλο εσωτερικά και όλα αυτά μόνο με λίγη ζάχαρη και βούτυρο.

Υλικά:

  • 200 γρ φύλλο κρουστας
  • 800 ml γάλα
  • 80 γρ κόρν φλαουερ
  • 3 κτσ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • 2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
  • 2 μήλα στον τρίφτη
  • 50 γρ βούτυρο
  • κανέλα και γαρύφαλο

Εκτέλεση:

Σε μία κούπα γάλα ρίχνουμε το κορν φλαουερ, την ζάχαρη και τα αυγα και ανακατεύουμε καλα καλα. Βραζουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα μας, προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα των αυγών με το κορν φλάουερ μέχρι να ζεσταθεί και αυτό.

Στην συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε κρέμα. Μέσα στο μίγμα τρίβουμε τα δύο μήλα αφού πρώτα τα στίψουμε καλα για να μην βγάλουν υγρά. Τέλος ρίχνουμε και τα καρυκεύματα μας και ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα φύλλο και βουτυρώνουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε με τα μισά φύλλα του πακέτου. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και περικλείουμε την κρεμα μας , έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το σκεύος

Ψήνουμε για 45 λεπτά με μια ωρα, στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει , Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε και λίγη ζάχαρη πάνω απο την κρέμα να. καραμελώσει

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: