Πίτα πρωινού ομελέτα

Τι σας έχουμε για σήμερα; Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν τα αυγά και οι ομελέτες. Τι θα λέγατε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να φτιάξουμε πίτα ομελέτα πρωινού ; Καλά το πρωινού είναι σχετικό μπορείς να την απολαύσεις όποια ώρα θες! Πάμε να δούμε τα υλικά.

Για το ζυμάρι θα χρειαστούμε :

  • Αλεύρι γοχ περίπου 500 γρ
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 3 κτσ σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

Για την ομελέτα :

  • 3 αυγά
  • 3 φέτες μπέικον (μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά και κυβάκια κομμένα από κομμάτι)
  • 100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1/2 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμάρι. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό την ζάχαρη και την μαγιά. Σκεπάζουμε την κούπα και αφήνουμε να ενεργηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια σε μια λεκάνη ρίχνουμε την μισή περίπου ποσότητα από το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι , το σπορέλαιο και το μίγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι ενώ ταυτόχρονα ζυμώνουμε. Μόλις το ζυμάρι μας είναι στην επιθυμητή μορφή (να μην κολλάει στα χέρια μας και ταυτόχρονα να μην είναι πολύ ξερό. Στην πρώτη περίπτωση προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ενώ στην δεύτερη προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο ακόμα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε) σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκάνη μας και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μια ώρα να φουσκώσει.

Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την ομελέτα. Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά. Ρίχνουμε αλατάκι και πιπεράκι. Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον και το αφήνουμε να σωταριστεί. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και αφού σωταριστεί και αυτό προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικον και το τριμμένο τυρί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά και προσεκτικά στη συνέχεια με την βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε και βάζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.

Σε ένα αλευρωμένο πάγκο και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας όχι πολύ ψιλό πάχους περίπου ενός δάχτυλου. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια βάζουμε την ομελέτα πάνω στο ζυμάρι και διπλώνουμε το ζυμάρι μας σαν φάκελο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα βάζουμε το ταψί με την πίτα μας και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο!

Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: