Τρίχρωμο κέικ μαρμπρέ

Άλλοι το λένε κέικ μαρμπρέ, άλλοι κέικ γεωγραφία (με διαφορά το αγαπημένο μου όνομα για κέικ), άλλοι ανάμικτο, άλλοι βανίλια σοκολάτα, μα δεν έχει σημασία καθόλου πως το λένε μιας και το συγκεκριμένο κέικ αντικειμενικά υπάρχει σε όλα με όλα τα σπίτια. Παραδοσιακά το κάνουν με την μίξη κέικ βανίλιας και κέικ κακάο, αλλά εδω σήμερα βάλαμε και ένα παραπάνω υλικό και χρώμα. Την μαγεία του καραμελωμένου γάλακτος και το χρώμα της καραμέλας. Πάμε να δουμε τα υλικά:

Υλικά:

  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ ζάχαρη ή 150 γρ μέλι
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10 γρ baking powder
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 50 γρ κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 70 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο

Εκτέλεση:

Στο μίξερ ρίχνουμε τα επτά πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά .

Χωρίζουμε την ζύμη σε τρία μέρη. Αφήνουμε το ένα μέρος με την βανίλια στην άκρη. Στο δεύτερο μέρος ρίχνουμε το κακάο σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα σοκολατένιο . Στο τρίτο μέρος που περισσεύει ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά μεχρι να αποκτήσει καραμελένιο χρώμα.

Σε μια φόρμα του κέικ, με τρία διαφορετικά κουτάλια, γεμίζουν εναλλάξ με τις τρείς διαφορετικές ζύμες. Όσο περισσότερα χρώματα έχει η ζύμη εναλλάξ τόσο πιο εντυπωσιακό στην όψη.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, μπήγουμε ενα καθαρό μαχαίρι και όταν βγαίνει έξω καθαρο είναι έτοιμο.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: