Ντονάτς

Ποιός μπορεί να αντισταθεί στα ντόνατ; Σε αυτές τις τέλειες μπουκίτσες ζύμης που κάθε δαγκωνιά κρύβει ζυμαράκι , μαρμελάδα και σοκολάτα; Κάνεις δεν μπορεί! Γι αυτό και είμαστε εμείς εδω! Για να σου δώσουμε την συνταγή που χρειάζεσαι! Την συνταγή που θα φτιάχνεις και θα αποθηκεύεις , και θα ξαναφτιάχνεις και θα ξαναποθηκεύεις μέχρι να χρειαστείς εναν νέο καταψύκτη που θα βάζεις τα ντονατ σου!

Υλικά (για 20 περίπου τεμάχια):

  • 120 γρ νερό χλιαρό
  • 120 γρ γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αβγό
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο ή ηλιέλαιο
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη ή μέλι
  • 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ baking powder
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό , την μαγιά και την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και τα αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά σκεπασμένα , μέχρι να αφρίσει η μαγιά. Στην συνέχεια σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια λακουβίτσα στην μέση , όπου και βάζουμε το μείγμα νερού- μαγιάς.

Προσθέτουμε όλα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια ελαστική ζύμη . Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί, να ενεργοποιηθεί η μαγιά και τελικά να διπλασιαστεί.

Χωρίζουμε σε τρία κομμάτια την ζύμη μας.

Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε πάχος 1 εκατοστό. Με την βοήθεια ενός κουπατ σε στρογγυλό σχημα.

Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια ώρα ακόμα και να διπλασιαστούν τα ντόνατ.

Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο και απο τις δυό μεριές και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει.

Όταν κρυώσουν, με την βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού, τα σκίζουμε αρχικά και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή σοκολάτα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: