
Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! Είσαι όμως μόνος σου ή δεν σου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικά γλυκά, ή κάνεις διατροφή, μπορεί και να νηστεύεις , είσαι τύπος της σοκολάτας, είσαι έγκυος και αποφύγεις τα γλυκά, είσαι vegan , έχεις διαβήτη ή αυτή τη χρονιά θέλεις γίνεις fit . Αλλά και εσύ, που θέλεις φέτος να χαρίσεις βρώσιμα δώρα, σε λένε Νικόλα και θέλεις ενα πρωτότυπο κέρασμα, αποφάσισες να μπεις φέτος με τα παιδιά την κουζίνα, εσυ που δεν έχεις χρόνο για μαγειρικές καθημερινές θα χεις για γλυκά; Και τέλος εσυ που θέλεις μια φρέσκια ματιά σε ενα παραδοσιακό γλυκό, μαζευτείτε να σας μιλήσουμε για τα πανεύκολα βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλα και ρόδι . Τρια υλικά και λίγα λεπτά αργότερα θα θέλεις να τα φτιάχνεις κάθε ήμερα.
Υλικά (για 20-25 σοκολατάκια):
- 500 γρ κουβερτούρα (εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε με στέβια)
- 200 γρ ψημένα αμύγδαλα
- σπόρους απο ένα ρόδι
- 1 κτσ ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα μας σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να βγάλουν τα ελαία τους.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι, και προσθέτουμε και το ηλιέλαιο για να γυαλίσει.
Σε ενα μπωλ μεταλλικό ρίχνουμε την σοκολάτα για να πέσει η θερμοκρασία της και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και τα 3/4 των σπόρων του ροδιού και μια μαριζ ανακατεύουμε καλά, να πάνε τα φρούτα μας παντού .
Σε ενα κουτάλι της σούπας, απλώνουμε μικρές κουταλιές απο το σοκολατένιο μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω και μερικούς ακόμα σπόρους ρόδι. Αφήνουμε να στεγνώσουν 8 ώρες, χωρίς να τα βάλουμε εξαρχής στο ψυγείο για να μην ασπρίσει η σοκολάτα μας.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας .