
Ένα κλασσικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εορταστικά τραπέζια, είναι το πρώτο πάτο ή/και το συνοδευτικό. Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη καθώς σπανά δεν τα επιλέγει κάποιος και είναι συνήθως χορταστικά και φιλικά στο δύσκολο κοινό, στα παιδιά.
Ένα από τα πιο ωραία πάτα που μας άφησε η δεκαετία του 90′ στα τραπεζώματα της Ελλάδας είναι τα σουφλέ ζυμαρικών. Εχοντας λοιπόν όλα αυτά στο μυαλό , το foodouple.gr δημιούργησε ένα πάτο ζυμαρικών, στην λογική του σουφλέ, πιο πλούσιο από τα κλασσικά σουφλέ και με τρία χρώματα, που θυμίζουν Χριστούγεννα, το λευκό, το κόκκινο και το πράσινο.
Υλικά:
- 500 γρ ταλιατέλες ή χυλοπίτες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ πέστο βασιλικού
- 100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
- 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- 6 φέτες πάριζα ή καπνιστή γαλοπούλα
- 400 γρ κονκασέ ντομάτας
- αλάτι και πίπερι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Στο πυρέξ μας, στρώνουμε την μισή ποσότητα ζυμαρικών και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε . Ρίχνουμε και το ρεγκάτο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Στρώνουμε απο πάνω το αλλαντικό μας, μέχρι να μην φαίνεται πια ζυμαρικό. Απο πάνω ρίχνουμε το κονκασε και απλώνουμε σε όλο το πυρέξ .
Στα υπόλοιπα ζυμαρικά ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε στο πυρεξ και απλώνουμε τα ζυμαρικά μας πάνω απο το κονκασέ . Ρίχνουμε και την μοτσαρελα σαν τελευταία στρώση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά