Μανιταρόπιτα με πλευρώτους

Το να ταξιδεύεις είναι το μόνο πράγμα που όσο και να ξοδεύεις χρήματα κερδίζεις πολλά περισσότερα. Στο foodouple.gr το να ταξιδεύεις, να τριγυρίζεις και να παρατηρείς είναι τρόπος ζωής . Τα περισσότερα ταξίδια μας συνοδεύονται φυσικά απο φαγητό, ξεπατικώνουμε γεύσεις και ιδέες και μετα τις συστήνουμε τον κόσμο . Έτσι ήρθε στην ζωή μας και αυτή η τόσο ιδιαίτερη μανιταρόπιτα. Έχουμε λοιπόν μια χωριάτικη πίτα, με αλευρι ζέας στο φύλλο, κίτρινα τυριά και μανιτάρια πλευρώτους , που όμοια τους σίγουρα δεν έχεις φάει και σου εγγυόμαστε οτι μετα απο αυτή την ανάρτηση δεν θα βρεις και καλύτερη της

Υλικά:

Για το φύλλο:

  • 250 γρ αλεύρι ζέας ή αλεύρι ολικής άλεσης
  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 350 γρ νερό χλιαρό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την γέμιση:

  • 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 350 γρ κασέρι ή αλλο κίτρινο μαστιχωτό τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα μανιτάρια μας, χαράζοντας τα για να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ελαιόλαδο και ψήνουμε για δέκα λεπτά σε δυνατό φούρνο. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία λεκάνη ετοιμάζουμε το φύλλο μας. Ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά . Προσθέτουμε το αλεύρι Ζέας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κυκλικές κινήσεις. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί .

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 6 μέρη. Λαδώνουμε το ταψί μας πολύ καλα. Ανοίγουμε το πρώτο μας φύλλο μεγαλύτερο απο την περίμετρο του ταψιού . Λαδώνουμε το φύλλο μας και ανοίγουμε το επόμενο. Λαδώνουμε ξανά και επαναλαμβάνουμε με το τρίτο φύλλο.

Ρίχνουμε στη βάση της πίτας μας, πάνω από τα τρία φύλλα, το μισό τυρί. Στρώνουμε τα μανιτάρια μας πάνω απο το τυρί, ώστε να έχουμε μανιτάρια σε όλη την πίτα . Σκεπάζουμε με το τυρί που έχουμε κρατήσει .

Ανοίγουμε με τον πλάστη μας, τα επόμενα τρία φύλλα, μικρότερα της περιφέρειας του ταψιού μας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο φροντίζοντας να έχουν μικρότερη διάμετρο από το ταψί μας αυτή την φορά και λαδώνοντας ενδιάμεσα σχολαστικά. Τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες απο τα κάτω φύλλα μας και τις φέρνουμε πάνω απο τα πάνω φύλλα μας ώστε να δημιουργηθούν γωνίες. Χαράζουμε σε κομμάτια. Ανακατεύουμε λίγο νερό με ελαιόλαδο και περνάμε την επιφάνεια της πίτας μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 45-50 λεπτά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: