Κέικ με καραμελωμένες μπανάνες (upsidedown)

Τι σοβαροί bloggers θα είμασταν αν δεν είχαμε την δική μας συνταγή για κεικ μπανανάς; Κυκλοφορούν τόσες πολλές (ίδιες) συνταγές για κέικ και banana breads, που δεν θα μας έφτανε η ετήσια παραγωγή σε μπανάνες της Λατινικής Αμερικής αν τις βάζαμε την μία δίπλα στην άλλη. Ωστόσο, ήρθε το foodouple.gr και φέρνει κάτι νέο που τελικά μπορεί να είναι και το πιο ωραίο κέικ μπανάνας που έχεις φάει. Το ξεχωριστό σε αυτό το κέικ είναι ότι εχει δύο υφές και πολλά επίπεδα γεύσης, καθώς οι μπανάνες ειναι καραμελωμένες στην συνταγή μας και αυτό το κάνει πολυ ενδιαφέρον

Υλικα:

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 50 γρ βουτυρο
  • 50 γρ καστανη ζάχαρη

Για το κέικ

  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ λευκή ζάχαρη
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 κτγ κανέλα
  • μία ώριμη μπανανα, μια κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ζάχαρη καστανη

Εκτέλεση:

Στην φόρμα του κέικ μας τοποθετούμε και βουτυρώνουμε το βούτυρο για το μείγμα καραμελωμένης μπανάνας . Αφού βάλουμε μια αρκετά παχιά στρώση απο βούτυρο προσθέτουμε την ζάχαρη μας. Κόβουμε τις μπανάνες μας κατά μήκος ή σε φέτες (ανάλογα την φόρμα μας) και τις τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας μας.

Σε ένα τηγανάκι, κόβουμε την εξτρά μπανάνα μας σε ψιλές φέτες και καραμελώνουμε σε χαμηλή φωτιά με το βούτυρο και την ζάχαρη . Μεταφέρουμε το μίγμα μας σε ενα άλλο σκεύος και με το πιρούνι μας μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αυτό το βήμα, μπορούμε να το παραλείψουμε , είτε να αντικαταστήσουμε με ωμή μπανάνα σε πουρέ .

Στο μίξερ μας, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τις ζάχαρες, τα αυγά, το γιαούρτι και τον χυμό και χτυπάμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα και ανακατεύομε για ακόμα λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε και τον καραμελωμένο πουρέ μπανάνας μας.

Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ, πάνω από το μίγμα της μπανάνας με το βούτυρο , και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά. Φροντίζουμε να έχουμε βουτυρώσει και τα πλαϊνά της φόρμας μας. Βυθίζουμε ενα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα , για να ελέγξουμε αν το κέικ μας ψήθηκε

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, το γλυκό μας και για να ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας το γλυκό μας . Απολαμβάνουμε ζεστό, κρύο, με γιαουρτι, σαντυγί ή και σάλτσα σοκολάτας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: