
Καλησπέρα φίλοι μας! Σήμερα θα τιμήσουμε την πολύ τέλεια ανακάλυψη η οποία λέγεται τάρτα! Και τι τάρτα σας έχουμε όμως ! με μοσχοβολιστή μαρμελάδα κεράσι , μια ονειρική στρώση τυριού (ναι δένουν απίστευτα μεταξύ τους!) και από πάνω τριφτή ζύμη για να έρθει και να δέσει το γλυκό! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Πάμε να δούμε υλικά και εκτέλεση.
Για την ζύμη:
200 ml ηλιέλαιο
70 ml χυμός πορτοκάλι
70 γρ ζάχαρη
500 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγη κανέλα
1 βανιλίνη
Για την γέμιση :
200 γρ ανθότυρο
Ζάχαρη άχνη
200 γρ μαρμελάδα κεράσι
Λίγη κανέλα
Εκτελεση:
Ξεκινάμε με την ζύμη. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά ανακατεύοντας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης σε ένα πυρέξ το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Απλώνουμε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ και με την βοήθεια ενός ποτηριού πιέζουμε ομοιόμορφα και υψώνουμε τοιχώματα. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γέμιση. Απλώνουμε σε όλη την ζύμη την μαρμελάδα κεράσι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο με την ζάχαρη άχνη και την κανέλα και προσθέτουμε το μίγμα πάνω από την στρώση της μαρμελάδας. Στο 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε στην άκρη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει πιο σφιχτή. Παίρνουμε τον τρίφτη και τρίβουμε την ζύμη μας πάνω από την τάρτα μέχρι να καλυφτεί εντελώς από αυτήν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Σερβίρουμε αφού κρυώσει και απολαμβάνουμε δίχως ενοχές!
Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση μαρμελάδας μας αρέσει!