Κρεπες σοκολάτας

Στην ζωή ενός blogger, τα ταξίδια παίζουν μείζονα ρόλο για την έμπνευση, την γεύση και την κουλτούρα που θα αναπτύξει. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για έναν bogger φαγητού και γαστρονομίας. Πρόσφατα το ταξίδι μας στο Παρίσι, είδαμε, δοκιμάσαμε και ανακαλύψαμε νέες ιδέες τις οποίες προσπαθούμε να αναπαράγουμε και για τους αναγνώστες μας . Έτσι δημιουργήσαμε μια νέα συνταγή για κρέπες , με σοκολατένιο φύλλο, κάνοντας τις κλασσικές γαλλικές Σουζετ πιο φρέσκιες και σίγουρα πιο εντυπωσιακές

Υλικά;

  • 2 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 2 κτσ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
  • 10 φέτες πορτοκάλι
  • βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε μία μπασίνα, ρίχνουμε τα αυγά με το γάλα και και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα . Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Με ένα κόσκινο , κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, να φύγουν οι σβώλοι. Ανακατεύουμε το με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο χυλό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε βούτυρο και φροντίζουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Με την βοήθεια μια κουτάλας της σούπας, ρίχνουμε μείγμα στο τηγάνι μας και φροντίζουμε κουνώντας το καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της βάσης του. Μόλις το μίγμα μας κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια του, αλλάζουμε πλευρά. Ομοίως ψήνουμε και από την άλλη μεριά .

Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού και πορτοκάλι. Μπορούμε τα γλασάρουμε τα πορτοκάλια μας με ζάχαρη και αλκοόλ σε ένα τηγάνι ή να τα βάλουμε ωμά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: