
H έλευση του καλοκαιρού φέρνει μαζί της και τις γεύσεις που το χαρακτηρίζουν! Είτε πας διακοπές στο χωρίο, είτε στις Κυκλάδες, στο βουνό ή δίπλα στην θάλασσα, μια καρυδόπιτα με παγωτό είναι σιγουριά σε αυτά που θα αναζητήσεις. Και φυσικά επειδή το foodouple.gr ακούει τις ανάγκες σας, αποφάσισε να δώσει στους φίλους του μια συνταγή που μετατρέπει την καρυδόπιτα με παγωτό , τούρτα παγωτό ! Το γλυκάκι αυτό, είναι ζουμερό στην βάση του και η κρέμα της τούρτας είναι τόσο καρυδένια που τρώγεται και μόνη της!
Υλικά (για ένα ταψί 23 εκ):
Για την καρυδόπιτα
- 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ καστανή ζάχαρη
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ σιμιγδάλι χονδρό
- 150 γρ καρυδόψιχα τριμμένη
- 1 μπείκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- Λιγο γαρύφαλλο σκόνη
- 4 αυγά
Για το σιρόπι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 φ. νερό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για το παγωτό:
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ κρεμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
- 100 γρ βούτυρο καρυδιού ή καρύδια χτυπημένα πολύ στο μουλτι με λίγο μέλι και ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά. Για το τέλος προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα καρύδια και το μπεκιν και ανακατεύουμε καλα με μια μαρίζ. . Καλο θα ήταν να τοποθετηθεί σε αντικολλητικό ταψί ή σε ενα ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα! Αφήνουμε την καρυδόπιτα μας να κρυώσει καλα
Στο μίξερ μας χτυπάμε στην κρέμα σε σαντυγί , μέχρι να κάνει κορυφές. Προσθέτουμε και ζαχαρούχο μας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το καρυδοβούτυρο μας και με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώστε να κάνουμε ενα βελούδινο μίγμα . Περιχύνουμε με την κρέμα μας την καρυδόπιτα και καταψύχουμε τουλάχιστον για τρεις ώρες.
Προερατικά, χτυπάμε μισά κούπα καρύδια και γαρνίρουμε την τούρτα μας.