
Η σημερινή σοκολατόπιτα είναι μια πανεύκολη ελαφριά εκδοχή της κλασσικής που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κουλτούρα της πορτοκαλόπιτας . Ο στόχος αυτής της συνταγής είναι να φέρει μια καλοκαιρινή σοκολατένια γεύση παντρεύοντας πολύ απλά υλικά και εγγυάται ένα πάντα πετυχημένο αποτέλεσμα. Συνδυάζεται τέλεια με παγωτό κάθε είδους και διατηρείται τέλεια στο ψυγείο για αρκετό καιρό . Ειστε ετοιμοι να δουμε μαζί τα υλικα και την εκτέλεση;
Υλικα (για ενα ταψάκι 22-25 εκ)
Για την ζύμη:
- 450 γρ φύλλο κρούστας
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200 ml ηλιέλαιο
- 150 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κακάο
- 10 γρ baking powder
- 4 αυγά
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
Για το σιρόπι:
- 500 γρ ζάχαρη
- 300 γρ νερό
- 150 γρ κουβερτούρα
- φλούδα απο ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο , χωρίς να είναι σκεπασμένα να ξεραθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας ελαφρώς, μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέτουμε και την φλούδα πορτοκαλιού και βραζουμε για 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας. Μόλις δέσει το σιρόπι μας, αφαιρούμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε την σοκολάτα μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία λεκάνη, ρίχνουμε το γιαούρτι με το λάδι , το χυμό και την ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα . Μόλις, έχουμε έναν ενιαίο χυλό , προσθέτουμε το κακάο, το ξύσμα και τις βανίλιες . Τέλος προσθέτουμε το baking powder .
Στο υγρό μίγμα, ρίχνουμε λίγα λίγα τα φύλλα μας που έχουν ξεραθεί και τα ενσωματώνουμε.
Σε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στους 180 στον αέρα, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας. Μόλις ψηθεί περιχύνουμε με το κρύο σοκολατένιο σιρόπι μας, μέχρι να το απορροφήσει τελείως