
Αγαπημένα μας φουνταπουλόνια! Για σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει κάτι πολύ σπέσιαλ! Αποφασίσαμε για τα μάτια σας μόνο να πάμε το θέμα σαλάτα σε άλλο επίπεδο! Εν προκειμένω σας παρουσιάζουμε την σαλάτα του foodouple.gr και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Πρόκειται για μια σαλάτα κάθετη, με κρέπες για ορόφους και ενδιάμεσα μια δροσερή πεντανόστιμη πανδασία λαχανικών
Υλικά :
Για τις κρέπες :
- 2 αυγά
- 200 ml γάλα
- 1/2 κτγ αλάτι
- 200 γρ αλεύρι γοχ
- 2 κσ βούτυρο
Για την σαλάτα :
- 2 αυγά
- μισό iceberg κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- μισό μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- μισή κόκκινη λόλα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 100 γρ ζαμπόν ή πάριζα κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ καπνιστό κίτρινο τυρί κομμένο σε κυβάκια
Για το dressing :
- 150 γρ μαγιονέζα
- 100 γρ κέτσαπ
- 2 κγ κονιάκ ή ουίσκι
- 1 κγ πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το μίγμα για τις κρέπες. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα , το αλεύρι , και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ενδιάμεσα ετοιμάζουμε την σαλάτα. Βράζουμε τα αυγά για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι γίνουν σφιχτά. Μέχρι να βράσουν τα αυγά σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Μόλις τελειώσει το βράσιμο των αυγών τα τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ή σε νερό με παγάκια για να κρυώσουν και να μπορούμε να αφαιρέσουμε εύκολα τα τσόφλια. Τα κόβουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε και αυτά στο μπολ με την σαλάτα.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά του dressing και αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε το μίγμα για τις κρέπες από το ψυγείο και ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά (αν έχουμε κρεπιέρα χρησιμοποιούμε αυτήν). Βουτυρώνουμε λίγο το σκεύος και με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε από το μίγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι απλωθεί ομοιόμορφα. Μετά από ένα λεπτό περίπου αναποδογυρίζουμε με προσοχή την κρέπα από την άλλη πλευρά και περιμένουμε να περάσει περίπου ο ίδιος χρόνος ψησίματος. Αφαιρούμε και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Για την σύνθεση τοποθετούμε στην βάση ενός πιάτου μια κρέπα , μια μικρή ποσότητα από την σαλάτα και ρίχνουμε και λίγο από το dressing. Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο κρέπα – σαλάτα – dressing μέχρι να δημιουργηθεί ένας μικρός πύργος. Όταν τοποθετήσουμε και την τελευταία κρέπα απλώνουμε από πάνω της το dressing που έχει μείνει.