Κεφτεδάκια σε σάλτσα BBQ

Ελάτε παραδεχτείτε το. Εξαιρουμένων των vegan και χορτοφάγων φίλων μας ποιος από τους υπόλοιπους μπορεί να αντισταθεί στα κεφτεδάκια; Αυτές οι τέλειες μπαλίτσες από κιμά έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και τρώγονται το ίδιο ευχάριστα όλες τις εποχές , είτε στο σπίτι , είτε σε ένα ωραίο ταβερνάκι με καλή παρέα. Σκεφτείτε τώρα να τα αγκαλιάζει μια λαχταριστή σπιτική σάλτσα berbeque και το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο!

Υλικά :

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ανάμεικτο με χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ μπαγιάτικο ψωμί.
  • 1 αυγό
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κτσ χυμός ντομάτας
  • 1 κτσ ούζο
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 250 ml ελαιόλαδο

Για την σάλτσα :

  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 2 σκ σκόρδο
  • 300 γρ κέτσαπ
  • 100 γρ νερό
  • 2 κτσ πάπρικα
  • 3 κτσ καστανή ζάχαρη
  • 1 κτσ μελάσα
  • 1 κτσ μουστάρδα
  • 1 κτσ ξύδι
  • 1 κτσ μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε σε νερό το ψωμί και στραγγίζουμε να φύγουν τα περιττά υγρά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το ψωμί , το αυγό , την ρίγανη, το αλάτι , το πιπέρι , τον χυμό ντομάτας και το ούζο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα μας για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε στην συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας αλλά όχι εντελώς αφήνουμε και λίγα υγρά.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο , παίρνουμε μια ποσότητα και αρχίζουμε να το πλάθουμε σε μπαλίτσες με τα χέρια μας μέχρι να πάρουν το επιθυμητό σχήμα. Το αλευρώνουμε ελαφρά, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε το ίδιο και με τον υπόλοιπο κιμά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε με προσοχή όσα κεφτεδάκια χωράνε. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα , τα γυρνάμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Φέρνουμε πάλι στο μάτι το σκεύος που φτάξαμε την σάλτσα και την ζεσταίνουμε . Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στην σάλτσα και τα καλύπτουμε με αυτήν. Αφαιρούμε από το μάτι , σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: