Μπολονέζ καρότου

Τι σε ωθεί να δημιουργήσεις μια χορτοφαγική συνταγή; Είναι η εντεινόμενη κατανάλωση κρέατος που σε κάνει να αναζητάς και άλλα πράγματα; Είναι η στροφή στην φύση, στα πιο απλά κι ανεπιτήδευτα γεύματα; Είναι οι vegan φίλοι που ξεπέρασαν τους μισούς; Είναι το γεγονός οτι τα λαχανικά είναι πιο οικονομικά από το κρέας ή το ψάρι; Είναι λόγοι θρησκείας ή και υγείας; Όποιος και αν είναι ο λόγος, η ουσία είναι η ίδια, να βάλεις στο τραπέζι σου ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.

Bolognese, στην ιταλική κουζίνα από όπου προέρχεται είναι η σάλτσα για ζυμαρικά με ραγού μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια που περνάει πολλές διεργασίες και αργό μαγείρεμα μέχρι την μορφή του την τελική. Στην Ελλάδα ζυμαρικά μπολονέζ, λέμε εν πολλοίς τα μακαρόνια με κιμά. Εδώ στο foodouple.gr αντικαταστήσαμε τον κιμά με καρότο, ακολουθώντας περίπου την ίδια λογική και φτιάξαμε ένα νέο πολύ ξεχωριστό πιάτο, πολύ οικονομικό και με μαγείρεμα που διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά. Διατηρήσαμε δε και τα τρίμματα ψωμιού που οι γείτονες χρησιμοποιούν συχνά ως «τυρί» για εξτρά γεύση

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 3 καρότα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 σκ σκόρδο
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 200 γρ χυμό ντομάτα
  • 100 Ml νερό
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • 1/2 κτγ μπουκοβο
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας βρασμένα κατά τις συνήθειες σας

Για το χορτοφαγικό «τυρί «:

  • 4 φέτες ψωμί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Στο multi, ρίχνουμε τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά μπαλάκια, σαν τριμμένα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, με τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν και να γυαλίσουν .

Προσθέτουμε τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς να αναμιχθούν με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Καρυκεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε τις φέτες ψωμί, με το σκόρδο σε φέτες και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στο γκρίλ για 2 λεπτά από την κάθε μεριά. Μόλις ξεραθούν οι φέτες. Τις μεταφέρουμε στο μούλτι όπου τις κάνουμε τρίμματα.

Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας που έχουμε βράσει παράλληλα και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας και το «χορτοφαγικό τυρι». Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί μας με διατροφική μαγιά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: