
Ξεκινώντας να γράψουμε αυτή την συνταγή να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για μια συνταγή πρωινού. Ξεκινήσαμε λοιπόν για καιρό να δοκιμάζουμε να φτιάξουμε συνταγές με βρώμη ιδανικές για πρωινό, να ξεφεύγουν απο τις κλασσικές μπάρες δημητριακών και κυρίως να μεταφέρονται εύκολα. Όμως, είναι δυνατόν μια foodouple.gr συνταγή να μην είναι και λαχταριστή; Δεν γίνεται ! Έτσι έχουμε μπισκότα βρώμης με ψηφίδες σοκολάτας και μπισκότα oreo.
Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα):
- 400 γρ βρώμη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ ζάχαρη καστανή
- 200 ml νερό
- 100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1/4 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρύφαλλο
- 2 κτσ μέλι
- μίγμα αντί αυγού (2 κτσ νερό,2 κτσ ξύδι, 2τγ baking powder)
- ψηφίδες σοκολάτας
- 150 γρ μπισκότα oreo
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την βρώμη , το αλεύρι , την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατευουμε ελαφρώς.
Σε ένα άλλο σκεύος , ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του «μίγματος αντί αυγού». Ενώνουμε τα δύο μίγματα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τα υλικά του μίγματος αντί αυγού και το προσθέτουμε και αυτο
Σιγά σιγά προσθέτουμε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απο έξω προς τα μέσα.
Χωρίζουμε τα όρεο απο το λευκό μέρος και το μπισκότο και κρατάμε μόνο τα μπισκότα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα μπισκότα μας στα τέσσερα (κάθε όρεο δυνητικά βγάζει 8 κομμάτια) και ρίχνουμε τα μισά μέσα στο μίγμα.
Με δυο κουτάλια, ένα scoop παγωτού ή και απλώς βρέχοντας τα χέρια μας και πλάθοντας τα, δημιουργούμε ομοιόμορφα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρώς την κορυφή του να δώσουμε τι μήνυμα στο μίγμα μας να απλωθεί και τοποθετουμε ενα κομματακι όρεο απο αυτά που μας έχουν απομένει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 20 λεπτά ή εωσότου πάρουν χρυσό χρώμα
Μόλις κρυώσουν , κλείνουμε σε αεροστεγές τάπερ ή βάζο , για να μην στεγνώσουν και ξεραθούν έως και 3 εβδομάδες