ΕΚΤΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ FOODOUPLE.GR

Εγκαινιάζουμε νέα στήλη στο blog , με προτάσεις για φαγητό και ποτό όπως πολλές φορές μας έχετε ζητήσει ως τώρα, Στα άρθρα με τίτλο ΕΚΤΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ FOODOUPLE.GR θα βρίσκετε κάθε μήνα , μια foodouple πρόταση για φαγητό έξω. Στόχος μας, να παρουσιάζουμε νόστιμα πιάτα, value for money μαγαζιά, από όλη την χώρα , fancy αλλά και street food προτάσεις, αλλά κυρίως εστιατόρια που θα πηγαίναμε την οικογένεια μας να διασκεδάσει.

Προσδεθείτε γιατί ξεκινάμε:

BARRAVINO , WINE AND KITCHEN

Είναι Τετάρτη βραδύ, έχουμε τελειώσει την δουλειά και κατευθυνόμαστε στην αναβαθμισμένη Κυψέλη. Εκεί στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, βλέπουμε ένα γνώριμο wine bar αλλά ταυτόχρονα πιο φρέσκο από ποτέ. Είναι το ανακαινισμένο Barravino, με την χαρακτηριστική του ποικιλία σε κρασί, wine bar, κλασσικό, urban και μοντέρνο, κάτι δηλαδή σαν την ίδια την Κυψέλη .

Με κατάλογο άνω των 100 ποικιλιών κρασιού, απο βιολογικές καλλιεργείες και μικρά οινοποιεία μέχρι κλασσικές ετικέτες, το Barravino, κρύβει και μία κουζίνα πολύ δημιουργική αλλά και φιλική στους κάλυκες του Αθηναίου.

Πίνοντας λοιπόν μια κλασσική για το foodouple. gr μαλαγουζιά, ο Λυκούργος, ο chef του μαγαζιού αλλά και τα κορίτσια του service, μας ετοίμασαν υπέροχα πιάτα που αφήσαν ικανοποιημένους όλους τους συνδαιτημόνες από 7 μέχρι 37 ετών.

Το γεύμα μας ξεκίνησε με πατάτες με μαγιονέζα βασιλικού και ξεροψημένο προσουτο. Ενα πιάτο που πραγματικά δεν μπορεις να σταμάτησεις να τρως . Η μαγιονέζα βασιλικού ειχε και μια επιγευση σκόρδου που δυνάμωνε την ένταση του πιάτου αλλά και του κρασιού. Υποσχόμαστε φυσικά σε αλχημείες μέχρι να καταφέρουμε να την πέτυχουμε και στο σπίτι

Συνεχίσαμε με ένα πιάτο ‘τυριού και αχλαδίου’ , οπως συνηθίζουμε να λέμε! Την αγάπη μας για τα φρούτα και τα πλατό τυριών την ξέρετε ήδη, όμως αυτή την φορα σε ενα πιάτο ρόκας, ξάπλωνε νωχελικά ψητό χαλούμι με σως φράουλας , μήλο και αχλάδι, όμως τίποτα στο πιατο δεν περίσσευε. Η ρόκα ειχε μεταμορφωθεί απο το dressing ενώ το πιάτο καθαυτό μπορεί να σταθεί και εντελώς μόνο του σαν συνοδεία του κρασιού σας και οχι μόνο σαν πρώτο όπως το επιλέξαμε εμείς.

Μετά τα ορεκτικά προσγειώθηκε στο τραπέζι μας ένα συγκλονιστικό ριζότο, με σαφράν και παρμεζάνα που απογειωνόταν από το ξύσμα λάιμ που ήταν η τελευταία πινελιά . Απλό, χωρίς περιττές φιοριτουρες και τεχνικές δεσίματος, όλες οι γεύσεις να σκάνε στο στόμα σου . Το πιάτο που μας έλειπε σαν μάγειρες από την συλλογή με τα ριζότο μας ! Τόσο μοναδικό και τόσο comfort όσο χρειάζεσαι για να τελειώσει μια Τετάρτη βράδυ.

Η επιλογή του κρέατος ήταν αναπόφευκτη, χοιρινή μπριζόλα με πατάτες με την φλούδα, ζουμερή , να συνοδεύεται με το αλάτι της. Αλήθεια εσύ είσαι τύπος που αλατίζει το κρέας στο μαγείρεμα ή στο τέλος;

Το σωστό γεύμα τελειώνει με ένα χορταστικό, μελωμένο γλυκο! Εδω η έκπληξη ηταν ακόμα μεγαλύτερη . Χαρίσα, που ειναι ένα γλύκο με καρύδα εξ Αιγύπτου (μπορεί να ειχε και σιμιγδάλι), αποδομημένη, βάση απο γκαναζ σοκολάτας , παγωτό και βύσσινο όλα χειροποίητα απο την αρχή μέχρι το τέλος

Αυτό το μήνα σου προτείνουμε λοιπον το Barravino για ενα χαλαρό κρασί, ενα πλήρες γεύμα ή ακόμα και ενα ρομαντικό ραντεβού.

Στειλε μας μήνυμα, όταν το επισκεφτείς να μας πεις τις εντυπώσεις σου

Barravino , wine and and Kitchen: Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη 11257, 2108668775

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: