Banoffee με φυστικοβούτυρο

Το banoffee είναι ένα μοναδικό γλυκό στην βρετανική κουζίνα, το μοναδικός συνδασμός της καραμέλας με την ζεστή μπανάνα και την ταρτενια βάση, είναι τόσο ξεχωριστός που έκανε το γλυκό αυτό δημοφιλές πολύ γρήγορα . Τι θα ήταν όμως μια συνταγή κλασσική αν δεν ειχε πειραχτεί απο το foodouple.gr; Θα ήταν μια απλη κλασσική συνταγή!

Η ιδιαιτερότητα της νέας μας πρότασης είναι η προσθήκη φυστικοβούτυρου. Έχουμε λοιπόν ένα καταπληκτικό νέο κλασσικό γλυκό με μπανάνα , καραμέλα και φυστικοβούτυρο .

Υλικά:

  • 200 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 μπανάνες
  • μια συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 200-400 ml κρέμα γάλακτος κρύα (αναλόγως ποση ποσότητα προτιμάτε)
  • 100 γρ φυστικοβούτρο

Εκτέλεση:

Στον πολυκόφτη βάζουμε τα μπισκότα μας και τα χτυπάμε μέχρι να γινουν κοκοι σαν άμμος.

Λιώνουμε σε ενα τηγανάκι, το φουρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί το βούτυρο μας . Το προσθέτουμε στα μπισκότα μας, μέχρι να αποκτήσουν την υφή της βρεγμένης άμμου. Στρώνουμε τα μπισκότα μας στο ταψάκι και με ένα κουτάλι στρώνουμε ομοιόμορφα.

Κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες μας και τις στρώνουμε πάνω απο το στρώμα των μπισκότων μας.

Στρωνουμε την κονσέρβα καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος . Αν επιθυμούμε να καραμελώσουμε στο σπιτι το γάλα μας. Η διαδικασία ειναι απλη. Αφαιρούμε το χαρτί απο την συσκευασία του ζαχαρούχου γάλακτος, και σε μια κατσαρόλα με νερο βραζουμε για περίπου δυο ώρες. Φροντίζουμε καθόλη την διάρκεια του μαγειρέματος να καλύπτεται με νερο η κονσέρβα μας, προσθέτοντας κάθε φορά νερό από τον βραστήρα . Ανοίγουμε την κονσέρβα όταν θα εει κρυώσει εντελώς.

Στο μίξερ μας χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα γάλακτος. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη άχνη, προαιρετικά . Μόλις σφίξει η κρέμα μας , προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην κρέμα .

Στρώνουμε και την κρεμα φυστικοβούτυρο πάνω απο το καραμελωμένο ζαχαρούχο και παγώνουμε για 1 ωρα! Το γλυκό μας τρώγεται semifreddo.

Αν σου άρεσε, αυτή η συνταγή δες και το banoffeemisu, δηλαδή μπανόφι και τιραμισού μαζί https://foodouple.gr/2021/08/31/banoffeemisu/

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: