
Η εποχή της κολοκύθας έφτασε και μαζί της η εποχή του μήλου. Γιατί λοιπόν αν σκοτίζεσαι, αν θα φτιάξεις μηλόπιτα ή κολοκυθόπιτα για το σαββατοκύριακο, όταν έχεις τους foodouple; Θα φτιάξεις κολοκυθομηλόπιτα, ή και μηλοκολοκυθόπιτα! Εχεις ακούσει ποτέ κάτι πιο φθινοπωρινό;
Και αν σου πούμε ότι θα την κάνεις με ωραίο τραγανό χωριάτικο φύλλο, ανοιγμένο απο εσένα; Κάτι δηλαδή σαν την φουσκωτή αλλα πιο νέα, πιο μελωμένη, τόσο ρουστικ μα πολυ πολυ ελαφρια; Και αν σου πούμε ότι όλη η συνταγή εχει μόνο 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη; Πάρε χαρτι και μολύβι ή κάνε printscreen γιατι ερχεται συνταγάρα φανταστική
Υλικά:
Για την γέμιση:
- 1 kg κολοκύθα κίτρινη
- 3 μήλα
- 4 κτσ ζάχαρη
- 3 κτσ σιμιγδάλι χοντρό
- 2 κτγ κανέλα
- 100 γρ cranberries αποξηραμένα (ή σταφίδες ξανθές)
Για το φύλλο:
- 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 300 ml νερό ζεστό
- 40 ml ελαιόλαδο και λάδι για το λάδωμα των φύλλων
- 20 ml ξύδι
- 5 γρ αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο το νερό για την ζυμη μας. Ρίχνουμε το νερό μας σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύδι και το αλάτι . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει μία λεία μπάλα.
Χωρίζουμε την μπάλα μας σε εξί και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Ψιλοκόβουμε ή τριβουμε την κολοκύθα μας. Το ίδιο κάνουμε και με το μήλο μας. Αν τα μήλα που επιλέξαμε είναι κόκκινα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αν είναι πράσινα καλο είναι να τα τρίψουμε καθώς τα δυο είδη ειναι διαφορετικά στην διαχείριση τους . Προσθέτουμε τα κράνμπερι ή τις σταφίδες μας . Με ένα κουτάλι προσθέτουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
Αλευρώνουμε το πάγκο μας για να ανοίξουμε τα φύλλα μας ! Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια της ζύμης και ανοίγουμε διαδοχικά φύλλα . Λαδώνουμε καλα το ταψάκι μας και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα , λαδώνοντας ενδιάμεσα πολυ καλα για να κερδίσουμε τραγανότητα . Στρώνουμε πρώτα τρία απο κάτω.
Ελέγχουμε αν η γέμιση μας εχει βγάλει τυχόν υγρα και απλώνουμε την γέμιση πάνω απο τα φύλλα μας . Ανοίγουμε τα τρία επόμενα φύλλα και τα στρώνουμε απο πάνω φροντίζοντας να λαδώσουμε καλα ενδιαμεσα!
Χαράζουμε την πιτα μας σε κομμάτια και λαδώνουμε. Ραντίζουμε λίγο με νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς , στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
Αν σου αρεσε αυτη η συνταγη, δοκιμάσε και αυτη την διαφορετική κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι: https://foodouple.gr/2021/08/11/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA/