Τάρτα Κανέλας

Συχνά μας ρωτάτε γιατί αποφασίσαμε να καταγράφουμε τις συνταγές μας σε blog και η απάντηση ειναι πάντα η ίδια: θέλουμε ο κόσμος να βάλει στο τραπέζι του το φαγητό και τις συνταγές μας και το Internet είναι ο πιο άμεσος τρόπος. Κάθε φορα, που κάποιος γκουγκλαρει μια συνταγή μας ή κάνει κάτι δικό μας η χαρά μας είναι τόσο μεγάλη που αγγίζουμε την ευτυχία.

Αυτό είναι και η σημερινή μας συνταγή. Είναι ένα παιδί μας. Είναι μια συνταγή που δεν έχετε δει αλλού, που βασίζεται στην μαγεία της αυθόρμητης ιδέας! Βάλαμε κάτω τεχνικές δοκιμασμένες, υλικά που λατρεύουμε και κλασσικές γνώσεις και φτιάξαμε ενα ολοκαίνουργιο γλυκό. Το επιδόρπιο που θα πετυχαίνει πάντα, που θα λατρέψεις και που το σπίτι σου θα μοσχοβολάει Χριστούγεννα . Ειναι η τάρτα κανέλας του foodouple.gr

Υλικά (για ένα ταψάκι 20 εκ):

  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 150 γρ καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 4 κτγ κανέλλα
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο
  • 1/2 κτγ μοσχοκάρυδο ή all spice
  • αλάτι
  • 300 γρ μπισκότα κάνελας
  • 100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμού αέρα ή στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Τοποθετούμε την σχάρα στην μεσαία θέση.

Βάζουμε τα μπισκότα μας στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) και τα κάνουμε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο μας. Μεταφέρουμε τα μπισκότα μας στο ταψάκι μας , περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Στρώνουμε με το χέρι μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού αλλά και να σηκωθεί ελαφρώς στις άκρες. Η υφή που θέλουμε , είναι μια ενωμένη μεν αλλά αφράτη βάση. Αφήνουμε στην άκρη να σταθεί.

Για να φτιάξουμε την κρέμα μας, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, τα αυγά μας, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μέιγμα μας . Αποσύρουμε και ρίχνουμε την κανέλα και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά .

Απλώνουμε την κρέμα κανέλας πάνω απο τα μπισκότα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι το γλυκό μας να στέκεται και να εχει καραμελώσει ελαφρά το πάνω μέρος του.

Σεβίρεται τόσο ζεστή όσο και κρύα και συνοδεύεται τέλεια με παγωτό, σαντιγί , καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή σάλτσα καραμέλας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: