Χριστουγεννιάτικο αλμυρό κέικ

Το θέμα του ορεκτικού είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι στον σχεδιασμό ενός τραπεζιού. Το ορεκτικό είναι το σήμα κατατεθέν μιας καλής έναρξης και πρέπει να λειτουργεί συνδετικά με το υπόλοιπο μενού αλλά και να ταιριάζει με την σαλάτα αλλά και να μην καλύπτει τα υπόλοιπα πιάτα . Όταν μιλάμε για Χριστουγεννιάτικες γεύσεις όμως το επίπεδο ανεβαίνει ακόμα περισσότερο . Όμως εσυ γιατί ακολουθείς αυτό το blog; Για να βρεις τη νέα ιδέα που θα απογειώσει το φετινό σου τραπέζι. Αλμυρό κέικ με παρμεζάνα pesto και πιπεριές Φλωρίνης απο άλλο πλανήτη, που συνδυάζει γεύση, φινέτσα και χριστουγεννιάτικα χρώματα .

Υλικά:

  • 200 γρ γιαούρτι
  • 50 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • μια συσκευασία pesto genovesse (pesto βασιλικού)
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζανα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 50 γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το λάδι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το pesto και συνεχίζουμε το ανακάτεμα

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με την βοήθεια μιας σπάτουλας ομογενοποιούμε το μίγμα .

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης . Προσθέτουμε στο μίγμα και το τυρί , καθώς και τα καρε πιπεριάς και ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς στο αέρα για 40-45 λεπτά . Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ελέγχουμε το ψήσιμο, ώσπου το μαχαίρι μας να βγαίνει στεγνό .

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: