Προφιτερόλ πατάτας

Ψάχνεις το πιάτο που θα σε κάνει με ελάχιστα υλικά να μοιάζεις με τον βασιλιά του φετινού τραπεζιού , μόλις βρήκες το προφιτερόλ πατάτας . Εύκολο , γρήγορο, της ακαμάτρας με λίγα υλικά, ακόμα πιο γρήγορη εκτέλεση. Δεν χρειάζεται εξοπλισμός , παρα μία κατσαρόλα και ελάχιστος χρόνος για να έχεις έτοιμο το απόλυτο συνοδευτικό , ορεκτικό ή και πιάτο μπουφέ.

Υλικά:

  • 10 πατάτες baby
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 200 Ml κρέμα γάλακτος
  • διάφορα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας ή ένα μιξ τυριών συσκευασμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες baby τόσο ώστε να τρυπιούνται με το μαχαίρι . Πρέπει οι πατάτες μας να είναι βρασμένες αλλά όχι να λιώνουν. Το γέμισμα τους βασίζεται στο σχήμα τους.

Όσο είναι ζεστές οι πατάτες μας, με την βοήθεια ενός μαχαιριού τις κόβουμε κατά μήκος στα δυο. Στο ένα μέρος της πατάτας, βάζουμε με ένα κουταλάκι τυρί κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι πατάτας . Επαναλαμβάνουμε με όλες τις πατάτες.

Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα και να δέσουν τα τυριά μεταξύ τους. Καρυκεύουμε και περιχύνουμε τις πατάτες.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: